Wahlgren & Hansson Reklambyrå Malmö
Reklambyrå jobb
Startsida - > Historia text

Från papper till pixlar

papper till pixlar


När vi gjorde vårt första uppdrag hösten 1982 kunde vi aldrig föreställa oss hur vår verksamhet skulle se ut idag. Under åren som gått har det hänt mycket som totalt förändrat förutsättningarna för hur vi arbetar. Till exempel har vi numera datorer! Den första köpte vi 1986, men den användes bara för administration. Dator för produktion skaffade vi 1989, innan dess var det manuellt arbete som gällde. Klippa och klistra och korrektur som tog en evighet. Nu mailar vi en PDF-fil och får svar nästan omedelbart, då skickades korrektur till kunden via post. Efter några dagar kom det tillbaka med ändringar och så fick allt göras om och gå en runda till… När det väl var dags för tryck monterades bilder och text in i tryckoriginalet med vax. Var det kallt ute när man skulle till tryckeriet, kallnade vaxet och montaget rämnade. Idag sitter vi inne i värmen och skickar digitala original på ett kick. Skönt!

I och med den moderna tekniken har också vår inriktning kommit att förändras. Numera gör vi mycket mer än vad vi gjorde för 30 år sedan; webbsidor, digital fotografering, reproarbete med digitala bilder och montage färdiga för tryck och så vidare.

Ett troget gäng
Det är inte utan viss stolthet som vi snart fyller 30 år. Det är också med stolthet som vi konstaterar att flera av våra kunder funnits med oss lika länge, andra i 10 - 15 år. Genom åren har vi följt och hjälp dem i deras expansion, från lokal försäljning till regional, nationell och i några fall en världsomspännande verksamhet. Stolta är vi också över vår fantastiska personal, de flesta av dem lika långvariga som våra kunder, som har gjort företaget till vad det är idag. Och så är vi förstås väldigt nöjda med att i många år blivit diplomerat AAA- företag.

Och när det nu har gått så här bra i 30 år, finns det ingen anledning att stanna upp. Vi kör vidare i samma anda som tidigare och hoppas att alla gamla och nya kunder hänger kvar i många år framöver!