Wahlgren & Hansson Reklambyrå Malmö
Reklambyrå jobb
Startsida - > Digitalt - > Mobil marknadsföring

digitalt/mobil marknadsföring

QR-koder
QR-koder erbjuder oändliga möjligheter till marknadsföring. Allt som behövs är en smarttelefon och QR-applikation (laddas ner gratis, men kommer förinstallerad på nyare mobiltelefoner). Med mobiltelefonen tar användaren en bild av koden med mobilkameran.  Bilden läses av som sedan kan länka kunden till en webbsida, e-post, nedladdningsbar fil eller annan plats med webbaserat innehåll. Eftersom länkadressen är skild från QR-koden kan man anpassa budskapet efter erbjudande och tid. Webbadressen är dynamisk och kan ändras för att passa reklamkampanjen. Samma QR-kod kan användas för att länka till varierande webbsidor över tiden.


Mobila applikationer
Få inser potentialen i sin mobiltelefon, som idag kan ha samma kapacitet och möjligheter som en modern dator. Först nu börjar vi få upp ögonen för alla dess användningsområden och som marknadsföringsmedel kan dina kunder erbjudas det lilla extra som gör att affären blir just din. Använd nya kanaler för att nå ut till dina kunder och differentiera dig från konkurrenterna. Stärk din varumärkesimage och kommunicera på kundens villkor.

En mobilapplikation är snabbstartad och finns hela tiden till hands i din mobiltelefon. Till skillnad mot datorapplikationer är mobila applikationer ofta avskalade och har endast med de nödvändiga funktionerna. Det gör programmet lättarbetat och lättförstått. Låt kunden ladda ner en programvara som stärker besökaren i sitt beslut. Applikationen ska ge en försmak av vad man kan förvänta sig. Följ upp köpet med att erbjuda ytterligare tjänster som skapar lojala kunder och långvariga relationer.


SMS

SMS marknadsföring förknippas ofta med skräppost, men rätt använt är det ett mycket kostnadseffektivt sätt att engagera sina kunder. Visst ska man marknadsföra sig med SMS, men låt kunden nås av budskapet när de själva har valt det. Engagera dina kunder genom att skicka dem en länk till en mobil webbplats för att göra en beställning eller få mer information om dina nya tjänster. Ett kortnummer på din annons kan öka svarsfrekvensen avsevärt och du får ett direkt kvitto på hur många och vem som vill veta mer om ditt företag och erbjudande.